Volg het laatste nieuws van ZorgSaam Heusden om op de hoogte te blijven van onze activiteiten en andere belangrijk nieuws.

De straten op!

Dinsdagmiddag zijn we weer te vinden op straat! Dit keer in Elshout

Belastingvragen; Jan en Piet aan het woord!

Stel: je buurman geeft als vrijwilliger advies omtrent belastingvragen. Jij bent net met pensioen, en hebt altijd als belastingadvisieur gewerkt. Dan wil je natuurlijk niet achterblijven! Jan en Piet helpen mensen bij allerlei belastingvragen en vragen over toeslagen in de gemeente Heusden. Vaak zijn het ouderen die graag gebruik maken van hun diensten, maar ook mensen met een lager inkomen.

Harry aan het woord over vrijwilligerswerk bij ZorgSaam, Bijeen.

“Ik wilde gewoon weer iets gaan doen na mijn pensionering,” vertelt Drunenaar Harry Elshout, vrijwilliger bij Bijeen Heusden. Niet dat hij voor zijn pensionering had stilgezeten. Naast zijn werk voor een overheidsinstelling, was hij dertig jaar lang voorzitter van een organisatie die wekelijkse activiteiten organiseert voor mensen met een beperking. Na dertig jaar vond hij het tijd om dat stokje over te dragen, maar nog steeds kijkt hij met een warm gevoel terug op die periode. “Niet alleen gaf het veel voldoening en een goed gevoel om me in te kunnen zetten voor die doelgroep, ik heb ook heel veel mensen leren kennen. Heel leuk.”

Moet u binnenkort naar een priklocatie voor uw vaccinatie?

Wmo-pashouders kunnen gratis met de regiotaxi naar de priklocatie gebracht worden. Voor deze ritten betaald u dus geen eigen bijdrage. Ook gaan deze ritten niet af van uw zonebudget.

De straten op!

Vorige week dinsdag zijn medewerkers van ZorgSaam en Met Elkaar, onderdeel van Bijeen, de straat in Drunen opgegaan om met name oudere inwoners van gemeente Heusden te vragen hoe het met ze gaat. De medewerkers deden straten aan waarvan bekend is dat er veel ouderen wonen, waaronder het Anton Pieckplein, Hugo de Grootstraat, Amerikalaan, Canadalaan en Hollandlaan.

2021 het jaar van de vrijwilliger. Samen maken we Nederland.

2021 Het jaar van de vrijwilliger. Samen maken we Nederland. Samen maken we Heusden. In Nederland zijn er ruim 7 miljoen mensen die vrijwilligerswerk doen. Vrijwilligerswerk is er in vele soorten en maten. Je kunt het bijvoorbeeld voor één dag per week doen of zo af en toe. Eén korte klus oppakken of een maatje worden voor bijvoorbeeld een jaar. Alleen of samen met vrienden en collega's.