De vervoersvrijwilliger rijdt voor inwoners van de gemeente Heusden die moeilijk of geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer of andere vervoersvoorzieningen. Bijvoorbeeld wanneer u om gezondheidsredenen minder mobiel bent of een lichte beperking hebt (niet afhankelijk van een rolstoel). Daarnaast is er niemand in uw directe omgeving die voor u kan rijden.

De vervoersvrijwilliger zorgt voor veilig vervoer en begeleidt u tot op de plaats van bestemming.
De vrijwillige chauffeurs bieden naast het vervoer ook een helpende hand, zij kunnen indien gewenst begeleiding bieden bij een afspraak of gesprek en wachten tot de afspraak afgelopen is (met een maximum van één uur).
Het gaat om gepland vervoer door vrijwilligers, dit betekent dat u een rit ruim van tevoren aan moet vragen.

Om gebruik te maken van de vervoersvrijwilliger moet u lid worden. Het lidmaatschap kost € 10,00 per kalenderjaar. Gaat u op pad, dan betaalt u € 0,28 per km en een instaptarief van € 2,00. Eventuele parkeerkosten komen hierbij. Door u gemaakte kosten worden vooraf aan u doorgegeven en betaalt u rechtstreeks aan de vrijwilliger.

De vrijwilliger is met mij meegegaan naar de tandarts, waar ik niet graag naar toe ga. Alles goed gegaan, gelukkig ook geen gaatjes." 

 

Meer informatie of direct aanvragen

Wilt u gebruikmaken van een boodschappenmaatje, klussendienst, een netwerkmaatje of één van de andere mogelijkheden?

Neem dan contact met ons op. Dit kan telefonisch (0416-373670) of via het contactformulier op deze website.

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Daarnaast is er iedere dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur een inloopspreekuur in de bibliotheek van Drunen. Hier kunt u terecht met al uw vragen.