Volg het laatste nieuws van ZorgSaam Heusden om op de hoogte te blijven van onze activiteiten en andere belangrijk nieuws.

Webinar Gezonde leefstijl van GGD Hart van Brabant

Webinar Tafelgesprek 'Gezonde Leefstijl' 20 mei 2021 om 19.30 uur tot 20.30 uur

De straten op!

Dinsdagmiddag zijn we weer te vinden op straat! Dit keer in Elshout

Belastingvragen; Jan en Piet aan het woord!

Stel: je buurman geeft als vrijwilliger advies omtrent belastingvragen. Jij bent net met pensioen, en hebt altijd als belastingadvisieur gewerkt. Dan wil je natuurlijk niet achterblijven! Jan en Piet helpen mensen bij allerlei belastingvragen en vragen over toeslagen in de gemeente Heusden. Vaak zijn het ouderen die graag gebruik maken van hun diensten, maar ook mensen met een lager inkomen.

Hulp nodig bij uw belastingaangifte?

Vanaf 2 maart a.s. staan de vrijwilligers van ZorgSaam weer klaar om cliënten te helpen met hun aangifte.  Het invullen van de belastingaangiftes kan op verschillende locaties, gemeentehuis Drunen en bibliotheek Heusden

Harry aan het woord over vrijwilligerswerk bij ZorgSaam, Bijeen.

“Ik wilde gewoon weer iets gaan doen na mijn pensionering,” vertelt Drunenaar Harry Elshout, vrijwilliger bij Bijeen Heusden. Niet dat hij voor zijn pensionering had stilgezeten. Naast zijn werk voor een overheidsinstelling, was hij dertig jaar lang voorzitter van een organisatie die wekelijkse activiteiten organiseert voor mensen met een beperking. Na dertig jaar vond hij het tijd om dat stokje over te dragen, maar nog steeds kijkt hij met een warm gevoel terug op die periode. “Niet alleen gaf het veel voldoening en een goed gevoel om me in te kunnen zetten voor die doelgroep, ik heb ook heel veel mensen leren kennen. Heel leuk.”

Moet u binnenkort naar een priklocatie voor uw vaccinatie?

Wmo-pashouders kunnen gratis met de regiotaxi naar de priklocatie gebracht worden. Voor deze ritten betaald u dus geen eigen bijdrage. Ook gaan deze ritten niet af van uw zonebudget.